tisdag 31 mars 2015

Fot-koll

Var till BVC i morse med Alexios. Vi ville kolla upp hans gång och hur han sätter ner fötterna då han har en tendens att gå på tå ganska ofta.
Det såg bra ut och tydligen är det rätt vanligt att pojkar går på tå i den här åldern så det vänder väl eller så blir han balettdansör. ☺
Efter att blivit lugnade av doktor Annika åkte jag hem igen, lämnade på förskolan och gick sen hem och gjorde ingenting.
Är inne i en trötthesfas just nu, skulle bara vilja stänga in mig i sovrummet och sova ikapp ett år sisådär.. ☺Men det dröjer väl några månader till innan vi får sova ordentligt i detta hus. När Alexios började förskolan ordnade det till sig lite så det bör ju bli samma för Georgia.
Var som vanligt Lolaklädd idag, Copenhagen coat, gammal jeansfavorit från Gina, lolastrumpor och Sally sjalen runt halsen.




måndag 30 mars 2015

Måndag igen

Helgen rusar iväg alldeles för snabbt. Igår var vi och fikade hos bror min. De har flyttat till en helt ny lägenhet i Sollentuna. Den var jättefin och blir ännu finare när de fått boa in sig.
Kul att snacka bort några timmar, sen åkte vi hem och köpte färdigmat på hemvägen. Vissa dagar är det såå skönt att slippa stå vid spisen.
Idag har det regnat mest hela tiden, men jag ändå tagit mig ut då det behövdes handlas till middagen. Blev linssoppa och den blev extra god idag, fast jag tyckte jag hade noll koll då Alexios skulle ha hjälp med diverse saker och Georgia gnällde då hon var både trött och hungrig. Känns som sommartidstimmen krånglat till sömnen för henne eller så var det bara en sån dag idag när inget passade.
Lyckades även göra mannagrynsgröt tidigare idag, så bra ha som mellanmål.
Nu väntar jag på samtal ifrån en teamledare på House of Lola. Funderar på om jag ska ta upp "säljeriet" till hösten igen och behöver input om allt då reglerna säkert har ändrats sen sist. ☺



lördag 28 mars 2015

"Vintage" eller inte

Jag har fått överta två av mammas Dior väskor och en söt mindre plånbok/börs.
De är nog från sent 70-tal alternativt mitten av 80-talet och jag minns hur chic jag tyckte mamma var i dessa dyrgripar. Förmodligen inköpta på NK som låg i Täby Centrum på den tiden.

Enligt wikipedia syftar vintage på sent 1800-tal eller 1960-tal. Ibland hävdas att kläder bör vara minst 25 år gamla för att kallas vintage, men åsikterna om detta går isär.
För mig känns de vintage och det är himla kul att få ärva dem. ☺




fredag 27 mars 2015

Se den här, underbar dokumentär


Fick tips av min frisör igår att titta på dokumentären "Greklandsresan" på Svt play.
Om Tackis som arbetar på ett äldreboende i Västervik och som ser till att 18 pensionärer, alla i varierande kondition får åka till Grekland.
Jag grät och skrattade om vartannat. Helt underbar och Tackis omtanke om dessa människor är fantastisk. Ja hela personalen är fantastisk!

Dessutom får jag själv en längtan till Grekland, till havet och solen, maten och atmosfären.
Deeeeo (detta förstår man när man ser dokumentären) ☺





Livet slutar aldrig..
Längtan och drömmar så länge man lever.. 
och så länge man lever hoppas man..

torsdag 26 mars 2015

Som ny

Idag var dagen för en uppfräschning av ett vildvuxet och dassigt hår.
Älskar att gå hos Jola, hon fattar precis hur jag vill ha det och jag blir alltid nöjd.
Rätt mycket åkte av på längden, men det gör inget, är inte direkt korthårig. ☺ Färgen hon tog heter chestnut brown.
Köpte med mig en mousse från Maria Nila som jag ska testa. Gosh, har inte haft "hårskum" sen jag gick i skolan tror jag.
Men nästa helg ska vi gå på bröllop så jag behöver en bra produkt i håret om jag ska lyckas få till någon snygg uppsättning eller vad det nu kan tänkas bli. Har en vecka på mig att "öva" ☺
Är så nöjd med klipp och färg och visst är flätan fin?!

Kände mig vårfin idag, byxor, linne och sjal från HoL, tröja Gina Tricot och sneakers från märket Amust. Dock var det sååå oskönt ute. Nu får våren gärna komma tillbaka tycker jag.





onsdag 25 mars 2015

Funderingar & planeringar


Tebaxs, den senaste veckan har gått snabbt fast inget speciellt har hänt.
I helgen hade vi thia hos oss då grabbarna var på svensexa. Vi shoppade och åt middag i Vällingby och sen hade vi (Alexios) ostbågefrossa medans vi drack vin och åt goda ostar.
I söndags kväll började jag känna av en förkylning och i måndags bröt den ut. Verkar dock som en lindring då jag inte känner mig sämre vilket är tur för i morgon ska jag göra något jag längtat efter länge. Gå till Jola och klippa och färga håret. Ska bli sååå skönt!!
Georgia lämnar jag hos yaya så det blir en extra bonus att ha barnvakt och få göra något själv i några timmar.

Annars funderar jag mest hela tiden. Över en massa saker. När vi ska åka till Koster och Grekland. Över Georgias förskolestart. (Så skönt att hon  fått plats där Alexios går) Vad jag ska jobba med i höst, vill ha ett kul jobb med härliga kollegor (vem vill inte det) och om jag ska hoppa på House of Lola tåget igen. "Svåra" beslut mao. ☺
Nu en kopp te och fundera och planera lite mer.


Some the for me

 
Vintips: Stoneleigh Sauvignon Blanc (Nya Zeeland)
Ett frisk och fruktigt vitt vin, 106 kr

Lola linne, top och sjal till Blingo baggy jeans var gårdagens outfit

På mitt topp ett lista just nu:
Heat Lotion mot min ömma nacke och rygg
Gelly till skavsåren pga nya skor


tisdag 17 mars 2015

Ett års-kontroll

Underbart väder u, som vanligt är det svårt att klä sig denna tid. Antingen bylsar man på sig och svettas som en gris eller tvärtom och så fryser man som en tok.
Idag har vi varit på ett års-kontroll på BVC med Georgia, mätt och vägt och de har gett henne vaccin så nu får vi se om det blir någon febertopp eller inte.
Passade på och åt lunch i food courten i Kista Galleria med D-man och sen åkte vi hem till lugnet igen. Orkar inte riktigt med lunch tempot där. Ljudnivån är skyhög och folk överallt.
Invigde mina "MC boots" från Timberland idag. Fantastiskt sköna och mjuka. Så nöjd över fyndet jag gjorde sent i höstas på Campadre. Är ni inte medlemmar där så bli det!! Så mycket bra grejer till bra priser!!

Hade kanske platsat i Sons of anarchy..


Heej våren, du är efterlängtad!!


lördag 14 mars 2015

Lördagsmys med familjen

Åkte till thia och thios idag och varit där hela dagen. Vanligtvis brukar Alexios tjata om att åka dit och har aldrig haft några problem med att sova över. Men den senaste tiden har han mer eller mindre vägrat. Vi tror att det beror på lillasyster. Hon börjar bli "stor" och han tror kanske att han missar en massa. Plutten!! Så klart får han vara hemma, kan ju inte tvinga honom att sova kvar om han inte vill, är ganska övertygad om att så fort lillasyster kan sova över så kommer det bli som förut...hahaha

Haft huvudvärk i princip hela dagen, väldigt ovanligt hos mig. Men med en trött kropp och knopp blir det så ibland.
Nu är det mello på tv, men vet inte om jag orkar titta. Kanske blir en film istället.

Maw i dark grey & skjortfynd från Tradera

Georgia, stl 21 - Thios, stl 47 ☺


fredag 13 mars 2015

Fredag, parkhäng och lite nytt

Så var fredagen snart slut. Dessa dagar brukar vanligtvis Alexios vara hos yaya, men idag hade hon läkarbesök så då var han hemma med mig och Georgia. Fullt ös hela dagen om man säger så..
Efter lunchen gick vi för att hämta ett paket och tog en sväng förbi parken så han fick gunga, klättra i klätterställningen och åka kana. Riktigt skönt i solen och jag hade premiär för Conversen..Tjohoo. Nu är det vår!! ☺
På hemvägen gick vi in på Coop, handlade fika och middagsmat och sen bar det av hemåt. Eftermiddagen har ägnats åt att Alexios rev ut, typ allt i sitt rum, han har målat, tittat på film och sagt...mamma vet du?? typ 1 miljard ggr.
Nu är jag slut som artist! ☺
Det blir väldigt intensivt när man har två man ska underhålla.

Blingo jeans, linne HoL, blus Kapp-Ahl, älva från
HoL runt halsen.

Premiär för Conversen
Mysigt häng i parken

Ny mjölkkanna från Bloomingville



måndag 9 mars 2015

1 år - hipp hipp hurra för vår tjej idag

För ett år sedan låg jag på BB och kämpade. Det var en "enkel" förlossning om man jämför med din brors. ☺
Åkte in vid 7-tiden och prick kl 12 tittade du ut. Vår fina underbara tjej!
Du var en Georgia från första stund och du är full av bus, envishet och nyfikenhet. Du avgudar din bror (hoppas det består haha) och mamma älskar dig oändligt mycket!!
Tänk att ett år redan gått, ca en vecka innan din dag började du gå ordentligt, precis som brorsan, ni är inte bara lika till utseende.☺
Stort grattis kouklamo på din 1-årsdag!

❤❤❤






onsdag 4 mars 2015

Vårskor & tårtbeställning

Helt underbart att vi gått in i mars månad. Längtar efter våren nu och tunnare kläder. Tror jag ska tvätta tjocka vinterjackan i helgen och hänga in den i garderoben. Nu får det räcka för denna gång!.
Hittade dessa "vårskor" på Drömhuset häromdagen, till halva priset. Tummen upp för det. Fynd is my thing!! ☺

Idag har jag beställt tårtor till Georgias 1-årskalas som vi ska ha på söndag. Var till Coop i Bromma och fick super trevlig hjälp av Linda som är konditor där. Är så nyfiken på resultatet.

Nostalgi-fikar idag, med Toblerone. Farfar köpte alltid den chokladen på sina charterresor på 70,80-talet då de inte fanns att köpa någon annanstans. Kändes alltid så lyxigt att få den minns jag.




Mammas goding ❤
 

måndag 2 mars 2015

Måndagspiff

Ikväll, så här en måndag har jag lyckats fixa mina naglar i lugn och ro. Färgen heter Chinchilly från Essie. Blev riktigt bra, även om jag saknar min riktiga nageltjej. ☺