onsdag 30 april 2014

Rensar & huvudvärksväder

Idag har jag gått loss i min garderob och rensat ut en massa plagg som hängt i en evighet och som jag inte använt. Allt för ofta tänker jag, att den där tunikan eller tröjan kommer komma till användning men inte då.
Känns det igen? ☺

Alla varma stickade tröjor/koftor är också inlagda längst upp i dessa underbara tygkartonger från IKEA.
Baj baj, ses i höst igen...
Konstaterar också att jag inte får köpa en enda svart klänning till på typ 10 år eller nåt. Tror att jag fick det till 14 st. *skäms*
Två stora kassar lyckades jag få ihop av rensning som ska skänkas till Stadsmissionen eller Erikshjälpen.

Annars går jag mest omkring med världens huvudvärk av detta väder. Bläää!! Avskyr det här mellanvädret som är så typiskt för valborg dessutom. Hoppas det snart vänder och blir varmt igen.


tisdag 29 april 2014

IKEA

Är alltid så full av förväntan när jag åker till IKEA och så slutar det alltid med att jag åker därifrån en aningens besviken. Tror att jag ska hitta en massa saker, men inte då. 
Kanske är så att jag inte vill ha ett likadant hem som övriga Sverige ☺sen är det så klart tur plånboksmässigt, fast å andra sidan lägger jag väl de pengarna på nåt annat... *suck*

Några saker blev det ju så klart ändå, för så är det ju, man kan ju bara inte åka ifrån IKEA heeelt tomhänt. Blommor, ljus och den här karaffen som jag tänker ha mjölk i.

En trevlig stund med svärmor blev det iallafall och Georgia sov sig igenom över och undervåningen samt besöket i restaurangen där maten var riktigt god.

Redo för Kamprad
Några blommor och en söt karaff

måndag 28 april 2014

Vårrensning

Inne i ett fasligt vårrensningsrace just nu. Vill fixa och greja mest överallt och det är ju inte det lättaste just nu även om man har hur mycket hemmatid som helst, men en liten bebis som vill ha kärlek och mat i massor. :-D

De sista månaderna i graviditeten hade jag noll lust med det mesta, men nu vill jag som sagt rensa och förnya vilket resulterar i små projekt här och där.
Det är bara att inse att det tar sin tid...

I morgon tar jag med mig svärmor till IKEA för att se om det finns nåt nytt kul att piffa hemmet med.

Den här gullisen vill man ju mysa med mest hela tiden....

Silviakaka - ny favorit

Här kommer receptet på en väldigt god kaka - Silviakaka som jag provat från Pernilla Wahlgrens kokbok "Pernillas praliner".
Som en lyxigare sockerkaka skulle man kunna säga, som försvinner i ett nafs! ☺

Ca 12 bitar
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten

Glasyr
100 gram smör
1 dl socker
1 äggula
1 msk vaniljsocker

kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vanlijsocker och rör ner i äggvispet.
Tillsätt vattnet och rör smeten slät. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.

Glasyr: Smält smöret i en kastrukk. Ta från värmen och rör i socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt i äggulan. Bred över kakan och strö över kokos.

Lycka till!

Många smarriga receptet i denna bok


lördag 26 april 2014

Nyupptäckt tidning

Har upptäckt en ny inredningstidning som dessutom inte är apdyr. 39 kr kostar den och är så där lagom flashig. Jag älskar att bläddra i såna här magasin och få inspiration.
Hoppas på en stund på balkongen i morgon tillsammans med en kopp kaffe.
Avkoppling på högsta nivå för mig just nu.

Just nu väntar jag på nygräddat bröd som bagare D-man pysslar med i köket.
Han är allt bra min karl!! ♥


Min goa unge

Min fina älskade tjej, världens goaste. Hon har börjat "prata" och ligger och fäktar med armar och ben. Tiden går så snabbt, snart är hon två månader och hon har redan vuxit ur storlek 56.
Alexios pussar på henne mest hela tiden. Hoppas den syskonkärleken håller i sig. :-D

torsdag 24 april 2014

Härlig känsla

Vad härligt det är ute nu, ja förutom den annalkande vårallergin som är på ingång. Vissa år känner jag inte av den, men just i år känner jag av den innan allt ens kommit igång..
Men men några clarityn så brukar det bli bra det med.

Bara fötter är ett säkert vårtecken för mig och efter lite fix på balkongen tog jag mig en kaffe i solen medans pluttan sov.
Hade egentligen tusen saker att ta itu med, men det var bra mycket skönare i solens strålar. Så skönt att jag blev vimmelkantig. :-D

tisdag 22 april 2014

Besökt farmor

Igår var vi på sjukhuset och besökte farmor som blev väldigt förvånade när vi dök upp. Hon satt upp och behövde inte syrgas just då och hon blev så glad och tyckte att Georgia var så lik mig. Pluttan sov hon, men kikade upp med ett öga som för att kolla in läget och säga hej. :-)
Tur att vi inte tog med Alexios då farmor var helt blåslagen i hela pannan och såg ganska läskig ut, i varje fall för en 4-åring.
Blev som vanligt ledsen när vi åkte därifrån. Hur dum och knasig hon än varit genom åren är hon ändå sista länken med pappa vilket känns så sorgligt. Och då är farmor ändå 97 år och har velat somna in för länge sen så hon är världens krutgumma som säkerligen kan bli 100 år.

söndag 20 april 2014

Ägg, ägg och åter ägg

Ja kanske inte så mycket riktiga ägg utan massor av påskägg har det blivit denna helg och då för Alexios så klart.
Så kul att se honom springa omkring och leta och skina upp när han hittar dem. Sen att det är sockerchock de luxe är en helt annan sak. Haha

Vädret har varit fantastiskt idag och helgen har gått fort i vanlig ordning.
Påskmiddagen har i år skett hos oss och som vanligt fanns det mat för hela kvarteret... :-D
Jag bakade en Silviakaka till kaffet som blev supersmarrig. Recept på den kommer.

Vi avslutar helgen med ett besök hos farmor i morgon som är riktigt dålig och ligger med syrgas då hon har vatten i lungorna. 97 år fyllde hon i mars och hon har länge varit en krutgumma, men nu strejkar kroppen. Jag tror att det är de sista dagarna nu och jag vet att hon gärna vill se sitt fjärde barnbarnsbarn.




onsdag 16 april 2014

Fläckar & färg

Igår var jag till vårdcentralen och kollade upp några leverfläckar jag varit lite orolig över. De har dykt upp efter mina två graviditeter så jag har tänkt att det säkert har något med hormoner att göra.
Läkaren sa att dessa är ofarliga och kallas för mjällvårta/seborroisk keratos och är en förändring som kommer med åren och är vanliga efter 40-års åldern. Dessa tas ofta bort p g a estetiska skäl, på mig sitter de högt upp på benet och på sidan en bit under bröstet så de är ingen större fara utseendemässigt för mig. Håller mig ändå som vanligt i vassen och har lagt ner stressen med beachen. :-D
Så skönt att jag kollat upp dem!

Idag har jag gjort nya naglar, min drog. Så här fräsiga blev de den här gången.

tisdag 15 april 2014

Tänkvärt inlägg

Vintageblomman har skrivit ett sånt bra inlägg i dag om att byta ut ordet egentid mot ensamtid.

Läs det här


 

Söt "piller/smyckes" burk

Den här söta burken för småsaker som t ex piller eller smycken hittade jag på Blomsterlandet som fått in så mycket fina saker. Pris 59 kr.


måndag 14 april 2014

Kräkfia

Vår lilla skrutta är ganska glupsk och jag har nog dessutom väldigt bra sprutt på mjölken den här gången så det blir ibland lite för mycket av det goda för lilla fröken.

Burp säger det och så har man allt på axeln, i håret, även om jag har det i svans eller uppsatt så kan man ge sig på att det ramlat ner eller hamnat på sidan.
En annan härlig upplevelse är när hon prickar in så det rinner ner innanför tröjan. Lovely!!

Så ni kan tänka er att jag tycker det är extra härligt att duscha och tvätta håret nuförtiden, tur i oturen är väl att det endast är bröstmjölk. ☺
Många tröjbyten blir det också, (för oss båda).

Inser även att mitt hår börjar bli riktigt långt, kan inte minnas när det var en sån här längd på det sist.
Än så länge har jag inte börjat tappa hår p g a amningen, men det är väl bara en tidsfråga.


 

Påskpyssel

Nyss hemkommen från en promenad och jag var helt felklädd, hade alldeles för mycket på mig.
Svårt att veta då det ena dagen blåser storm och nästa, nästan regnar hagel.

Gick till Blomsterlandet och köpte påskris, ( gick förbi några björkar på vägen och var sååå sugen att ta lite ris därifrån, men det var inte bara jag ute på promenad så jag vågade inte... :) ) och påskpynt. Har inte dekorerat för påsken hemma tidigare då vi oftast har varit på Koster och firat, men nu ska vi vara hemma och ha påskmiddagen hos oss så då känns det mysigt att fixa lite. Så det ska jag dona med senare i veckan och visa er.
På promenaden blev jag alldeles tossig, träden börjar bli gröna och det var en massa tussilago i backarna. Wiiihooo. Årets första glass slog jag till på också.

Titta så underbart, äntligen händer det grejer...


söndag 13 april 2014

Mer paket

Igår kom Pia på besök och hade paket med sig åt båda barnen. Alla är så gulliga och tänker på storebror också.
Mamman fick härliga tulpaner och den sötaste flaskan med rosévin. Tack snälla!!
Vi fikade och hade en mysig stund, Georgia somnade i Pias famn. Hon har inga som helst problem att vara i någon annans famn inte. :-)
Sen drog D-man och jag till Plantagen och köpte några nya blommor. Känner verkligen för att vårpiffa hemma nu.

Nu ska vi till Rusta och handla tråksaker som toapapper etc och sen hämta Alexios hos sin thia.



fredag 11 april 2014

Semester

Idag lämnade vi in lappen med hur Alexios ska vara ledig under sommaren. Är så lyckligt lottad att få två "lediga" somrar igen och att inte behöva vela över vilka veckor man ska ta för att det ska bli så bra som möjligt.
Vi har bestämt att vara hemma denna sommar, ja den mesta tiden blir på Koster, och inte hemma-hemma, men vi hoppar över Grekland detta år och planerar för nästa sommar istället.
Besökte svärmor idag, fikade och var nere i källaren och hämtade hem lite mer bebisgrejer som lakan till säng och vagn samt några leksaker då Georgia är nyfiken och verkar vilja ha stimulans med att titta på saker.
D-man är borta på middag ikväll så Alexios och jag myser med lite ostbågar till Pippi  på de sju haven.  :-)

torsdag 10 april 2014

Vår idag

Fint väder idag, kanske inte så varmt, men så skönt med sol.
Idag var vi till Statsförvaltningen och fixade Georgias papper med att D-man är pappa. Väldigt komplicerat med 3 olika papper där ett ska bevittnas. Minns inte att det var så sist, men vi fick papperen hemskickade och så glömmer man av vad man gjorde så där i början med ny bebis.
Efter det åkte jag till mina fd kollegor på Coop och åt lunch. Gott med sushi och kul att se dem.
Skruttan fick två fina klänningar från "Newbi" från KappAhl. Tack snälla!!


Idag åkte två vårplagg/accessoarer på. Wiihooo. Solbrillor och converse. Underbart!!
 
Bakom mina solglasögon, kan jag va mig själv.... ;)
 
Äntligen får man sätta fossingarna i sina converse

Söt klänning från Newbi
Å en till

onsdag 9 april 2014

Förkylning, deklaration och syskonkärlek


Lillskruttan har blivit förkyld och hade svårt att andas i natt p g a allt snor vilket resulterade i dålig sömn för både henne och mig. Vilken tur att vi har en sån där nässug som vi köpte till Alexios , men aldrig använde. Märks att man har ett barn på förskola nu som kommer hem med en massa spännande baciller..
Verkar vara lite bättre nu så jag hoppas hon är bra till i morgon.

Försöker deklarera mellan sömn och amningspassen, går sådär... tar en kaffe i stället...

Tog en bild på mina barn, alltså huuur skumt är inte de orden att ta i sin mun och samtidigt alldeles fantastiska, tänk att jag har två och idag är Georgia en månad.




Syskonkärlek...hur länge den nu varar..

 
  


 



 

tisdag 8 april 2014

Mannagrynsgröt/pudding

Har fått dille på mannagryn och gjorde mannagrynsgröt/pudding nu på förmiddagen.
De är så bra att ha som mellanmål då jag blir hungrig väldigt fort p g a att jag helammar och skruttan äter som en häst. :)
Skönt att få i sig något som man gjort själv och är sådär halvnyttigt. Vill man inte ha gröten/puddingen söt så minskar man helt enkelt på sockret.
Är inte alls förtjust i risifrutti och de där andra sliskiga sakerna som går att köpa i butikerna.

Här har jag socker/kanel på några och hallonsylt på de övriga.

Snabb mannagrynsgröt/pudding:

1 liter mjölk
2 dl mannagryn
1-1,5 dl socker (smaka dig fram)
En nypa salt

Blanda och koka upp under omrörning.
Häll upp i skålar, låt svalna och häll sedan lite valfri sylt i botten och ovanpå eller strö socker och kanel/kardemumma ovanpå. 
Ställ kallt.




måndag 7 april 2014

Ny möbel

Så äntligen har vi möbeln från Bruka Design hemma hos oss och på plats.
Lär bli lite omstyling på hyllorna framöver tills jag är nöjd, men så här får de vara ett tag.
Ovan sitter två akvareller över Kostersundet. Målade av Kurt Netzler som tillbringade mycket tid på Koster och målade många fina tavlor.
 
Besöket på Astrid Lindgrens Barnsjukhus gick strålande och vi kom t o m in innan utsatt tid. Skönt att slippa sitta och vänta när man har en liten. Personalen var jättetrevlig så jag är mer än nöjd med KS och Astrid Lindgren Barnsjukhus. Allt såg bra ut så vi kunde lättade åka därifrån. Ingen större grej om hon hade behövt en ställning för att korrigera höfterna, men visst är det skönt att slippa.
 

Tokhelg, koll & sjukhusbesök

Efter en tuff, trotsig helg är det skönt med vardag. Jisses vad vi skällt, medlat, "hotat" och sen försonats. Inte lätt av vara 4 år med järnvilja och inte alls lätt att vara förälder. Igår tog det slut på kraften vilket resulterade i en gråtande mamma.
Alexios lägger då handen på min arm och säger - mamma, var inte ledsen vilket gör att mammahjärtat smälter och så grät jag lite till.. :-)
Älskade unge vad du gör oss tokiga emellanåt! ♥♥♥

Äntligen har jag bokat tid hos vårdcentralen för koll av mina leverfläckar. Tycker det dykt upp några under de sista åren samt under båda graviditeterna som ser skumma ut och sen min fd kollega var och tog bort några förra sommaren har det legat och grott i mitt samvete. Känns skönt att kommit till skott. Onödigt att skjuta upp saker, men man gör ju gärna det med obehagliga saker.

Nu ska vi åka till KS för koll av Georgias höfter då jag låg i en sån höftställning som bebis och de vill kolla upp henne.

fredag 4 april 2014

Stort paket


I hallen står nu ett stort paket med ett hallbord i... wihooo. I morgon packar vi upp det.

 
Fick en liten goodiebag av Karin som "plåster på såren" för att vi fick vänta så länge. Gulle dig!!
Kul med en ny tidningsbekantskap och en skrub för bl a fötterna passar bra så här till våren.
 
 
 
Luktade även på Victoria Secret dofterna och tyckte denna "honeysuckle & jasmine luktade bäst så den fick följa med hem.
 
Honeysuckle = kaprifol
 



torsdag 3 april 2014

Äntligen


Den 7 december beställde jag ju denna
Idag kom den, äntligen!!

Vet inte vad Bruka Design haft för sig faktiskt. Över tre månaders väntetid och varken jag eller Karin från Ombonat har fått några klara svar ifrån dem.
I morgon hämtar vi den så jag kan fixa i ordning i vardagsrummet. Som jag har längtat!!

Karin har även tagit in Victoria Secret produkter och när vi var hos min moster i söndags stod en "Fragrance Mist" i doften Strawberries/Champagne i hennes badrum som jag var tvungen att sniffa på.
Ska se om hon har den i morgon så jag kan lukta på den igen. Kanske finns någon annan som är godare...

Trött

Har varit oförskämt pigg sen förlossningen och inte behövt vila dagtid då jag nog gått på några extra växlar. :-)
Men idag var det så skönt att gå och lägga sig med skruttan efter lunch och sova. Är så glad över att jag kan amma liggandes. Så mysigt att ha en liten brevid sig och höra de små ljud hon knorrar fram i sömnen. ♥

onsdag 2 april 2014

Påfyllning av lukta gott


En av mina favoritparfymer är Charlotte Perrellis "The Girl"och jag upptäckte på hennes blogg idag att hon har ett väldigt bra vårerbjudande på just parfymen samt Shimmering Lotion eller Body Cream. Vilken tur för parfymen börjar sjunga på sista refängen.

Jag valde Shimmering Lotion för den har jag också haft tidigare och varit väldigt nöjd med.

Parfymen är en mix av mjuk jasmin, ros, äpple, mysk, ädelträ, fräsch mandarin samt svartvinbär som utgör doftnoterna i The Girl.

Shimmering Lotion absorberas snabbt in i huden och lämnar en silkeslen känsla med shine på huden. Ben, armar, dekolletage får en lyster du aldrig tidigare upplevt. Har redan blivit en storfavorit bland många skönhetsredaktörer.
 
Text lånad från charlotteperrelli.com
 
Bild lånad från charlotteperrelli.com

tisdag 1 april 2014

Gamla råd kontra nya


Varför är det så svårt för våra föräldrar att förstå att allt som de gjorde med oss som bebisar kanske inte gäller idag??
Ja, nu har ju jag inte det problemet med min mamma för hon är ju så gott som osynlig vad det gäller barnen, men de råd som kommer från andra i den generationen eller framför allt från svärmor är råd som DE/HON fick och idag kanske något helt annat gäller.

Vill klargöra, att allt är så klart inte fel att få råd om, men vi har haft diskussioner om flera saker här hemma som t ex att ge vatten till nyfödda, och när jag ifrågasätter varför jag ska ge vatten om jag nu har bröstmjölk så det räcker och blir över varför det inte räcker då och får alla möjliga konstiga svar. Eller att jag inte vill ha flera filtar på mina barn då det kan öka spädbarnsdöden och får svaret att ja men det är viktigt att de är varma och de sover så bra.
Men min bebis ligger inte naken i ett rum med öppet fönster svarar jag då och blir mer upprörd än vad jag kanske behöver. 

Ibland blir jag bara smått tokig över att alla andra mammor vet bäst. Jag förstår att det är av välmening, men blir också väldigt arg över att inte tas på allvar. Jag går efter rekommendationer av idag och anser att mitt förnuft borde räcka. Inte bli tillrättavisad eller inte betrodd då det känns som om de inte tror att det kan vara nya råd som faktiskt kan vara bra.

Jag hoppas, om jag nu får turen att få egna barnbarn att lyssna mer och inte komma med en massa tillrättavisanden om ditten och datten. Dessutom har jag skrivit ner det så jag ska spara den här bloggen så jag kan gå tillbaka och läsa. :)

Favoritlåten just nu

Den här låten från Pharrell spelas flitigt från min Spotifylista för tillfället.
En låt att bli just "Happy" till. :)



It might seem crazy what I'm about to say
Sunshine she's here, you can take away
I'm a hot air balloon, I could go to space
With the air, like I don't care baby by the way
 
Because I'm happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy
Clap along if you feel like that's what you wanna do
 
Here come bad news talking this and that
Yeah, give me all you got, don't hold back
Yeah, well I should probably warn you I'll be just fine
Yeah, no offense to you don't waste your time
Here's why
 
Because I'm happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy
Clap along if you feel like that's what you wanna do
 
Happy, bring me down
Can't nothing, bring me down
Love is too happy to bring me down
Can't nothing, bring me down
I said bring me down
Can't nothing, bring me down
Love is too happy to bring me down
Can't nothing, bring me down
I said
 
Because I'm happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy
Clap along if you feel like that's what you wanna do
 
Because I'm happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy
Clap along if you feel like that's what you wanna do
 
Happy, bring me down
Can't nothing, bring me down
Love is too happy to bring me down
Can't nothing, bring me down
I said
 
Because I'm happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy
Clap along if you feel like that's what you wanna do