söndag 22 december 2013

Fjärde advent



Önskar er en mysig fjärde advent och hoppas ni känner er klara med julklappsinköp, godistillverkningen och griljeringen av skinkan?!
I år behöver jag inte tänka på nåt matfix, med en svärmor och svägerska som donar med allt har vi bara behövt komplettera med småplock och dricka. Tänkte baka nåt, så det är mitt "strå till stacken".

I går hämtade vi papouss (farfar) på Arlanda och nu är de två Alexios som hänger med varandra. Mysigt!
I morse roade jag mig med att titta på hur tre greker klär en gran...Alla med olika viljor. Det var kul att se och nu är jag ensam en stund då vi lämnar lilla Alexios hos sin thia då både D-man och jag jobbar i morgon. Så jag har passat på och ändrat lite i gran dekorationen.. Hihihi


torsdag 19 december 2013

★ Festdricka ★

D-man var snäll och fixade dricka till jul, lite roligare än att dricka julmust eller annan läsk.
De alkoholfria alternativen brukar funka alldeles utmärkt!  Men jag måste medge att jag längtar efter ett riktigt gott glas rött eller vitt. Men det kommer.


onsdag 18 december 2013

Onsdag, dan före dan före dan före dan...



Onsdag och mindre än vecka kvar till jul, har ni någon julkänsla? Min har inte riktigt infunnit sig, men inbillar mig att den kommer till helgen då vi ska klä granen. 

Har jobbat hemma idag då det var barnmorskebesök, alla värden var på topp, såå skönt och nu räknar jag verkligen alla dagar tills jag ska sluta jobba. Ska bli så himla skönt att få skrota hemma en tid innan förlossningen och varva  ner samt att avsluta det här uppdraget jag är på. Skulle kunna skriva långa inlägg om vad jag tycker, men avstår det helt enkelt. Får morra inombords istället.

I går kväll var det första gången jag riktigt började tänka på det här med att föda igen, lite nervöst, men å andra sidan vet man ju mer vad som händer nu, bara det inte går tokfort så man inte hinner med alls.. hahaha

Svängde förbi Ombonat efter bm-besöket och hittade fina servetter, 3 för 100 kr samt ett grytunderlägg jag spanat på sen tidigare.Hämtade även ut ett paket med mitt bästa schampo jag någonsin haft, från Neccin, har hittat stora salongsflaskor på 1000 ml så det räcker verkligen en bra tid framöver.



Servetter till jul


Glatt budskap på grytunderlägget

lördag 7 december 2013

Nu är den beställd


Idag åkte jag förbi Karin på Ombonat och beställde hallbordet från Bruka Design. Äntligen!
Det blir vår julklapp till oss själva och det kommer göra sig så bra i vardagsrummet (även om det kallas hallbord). Vi har ju några andra möbler från Bruka Design serien så det kommer bli såå bra.

Hoppas på snabb leverans så jag får fixa innan jul.

Bild lånad från brukadesign.se



tisdag 3 december 2013

December


Äntligen december så man får julpynta, baka pepparkakor och äta massor av godis. :)
I torsdags var jag iväg på kranskväll, så kul att göra egen krans när man har så mycket material att använda.
Som vanligt håller vi till hos Blomsterpinglan i Upplands Väsby.

I söndags bakade Alexios och jag pepparkakor vilka faktiskt blev både fina och ätbara. Plutten var så koncentrerad på att kavla och lägga ut formarna så han tänkte inte på att smaka på degen förren vid slutet när jag sa att ska du inte smaka, mmm, gott blev utlåtandet så nästa år lär det nog ätas mer deg än bli pepparkakor. *fniss*

Alla julklappar till Alexios är inhandlade och jag körde hela racet via lekmer.se
Såå skönt att slippa trängas ute i butikerna nu när jag börjar bli en heffaklump och trött efter typ 20 minuter.
Ska även fixa några till D-man så är jag klar sen. Underbart!


Portens snyggaste krans sitter på vår dörr.... ;)

Koncentrerad bagare

Fina resultat, med liiite hjälp från mamma

Älskar vår nya ljusstake från Bloomingville

Me at work..tänk att jag slutar snart...