torsdag 31 oktober 2013

Ny jacka


Är väldigt svag för "parkas" jackor då det är en längre modell som passar bra när man som jag gillar att ha klänning eller kjol. Att man kan vara lagom vardagsfin utan att behöva ha snyggkappan till.
Köpte en blå i fjol, från H&M som jag använder jättemycket och nu hittade jag den här svarta "mammaparkasen" som jag klickade hem igår, även den från H&M.

Nu är det bara att hoppas att den är bra på också, det är ju inte lika kul att behöva skicka tillbaka varor..det är nackdelen med nätshopping. (och att det blir dyrare än man tänkt sig ibland. fniss)

Svart Parkas 599 kr. Bild lånad från hm.se

tisdag 29 oktober 2013

Bättre sent än aldrig..


Det är liksom lätt att glömma bort sig själv när dagarna går och det är en massa pyssel med familjen, jobb och annat.
Men ibland får man skämmas "BIG TIME".
Upptäckte i morse att jag fortfarande har kvar sommarlacket på tånaglarna, med en redig utväxt.
Har tänkt att, ja ja det där ska jag ta hand om..snart.. Hahaha

Nu är det iallafall borta, lagom till vi går in i november.
Galet jag veeet....men bättre sent än aldrig.. :)

Dock var det nog tur att jag gjorde det nu, magen börjar bli i vägen och det var någon som protesterade vilt där inne medans jag höll på.
Kommer nog få gå på fotbehandling innan förlossningen kan jag tro.

Skulle vilja gå på på den här på Sparadiset, har ju faktiskt ett presentkort på ungefär halva beloppet.


Precious Mama

1195 kr

75 min. Behandlingen börjar med ett svalt lavendelfotbad som lugnar dina trötta svullna fötter. Medan du sitter i fotbadet bjuds du på färsk frukt och juice så att blodsockernivån håller sig på en bra nivå under behandlingen. Efter fotbadet får du en skön djupgående – om du vill – massage för ryggen där vi fokuserar på de spänningar som uppkommer av att bära på en stor mage. Efter massagen är det dax att ta hand om huden på magen och ländryggen. Magen och ländryggen tvättas för att sedan få en mjukgörande Sheasmörsinpackning som motverkar bristningar och som hjälper huden att behålla sin elasticitet. Medan magen ligger i inpackning tar vi hand om dina trötta ben och fötter. Benen masseras ordentligt och fötterna filas, scrubbas och packas in i en mjukgörande inpackning. Sedan är det dax att ta hand om nacke och käkmuskulatur. Sömnlösa nätter och spänningar inför en förlossning kan sätta sina spår i nacke och käke och orsaka spänningshuvudvärk. En skön nack- och käkmassage löser ofta de spänningarna. Behandlingen avslutas med att vi packar upp mage och fötter och du får en skön fotmassage.

Hejdå sommarfötter, det var verkligen på tiden....

söndag 27 oktober 2013

Utrensning

Hade stora planer på att baka bullar denna helg...så blev det inte.

Däremot en stor utrensning av pojkkläder då D-mans kollega efterlyste kläder i stl 92. Det bidde två stora Ikeapåsar, varav ena med vinteroverall, överdrags/galonbyxor och vinterskor medans den andra var full med mysbyxor och tröjor.
Hoppas det kommer till nytta, jag är iallafall väldigt glad över att fått rensa ut och veta att de kanske kommer till nytta hos någon annan familj. Perfekta förskoleplagg om inte annat där man allt som oftast nästan behöver två uppsättningar om man inte ska tvätta varje dag + att det ska hinna torka.

Trodde i min enfald att jag skulle få sova länge idag, men även om klockan drogs tillbaka vaknade jag tidigt och kunde inte somna om, så det var bara att gå upp och lägga sig i soffan och titta på film.
Inte fy skam det heller.
Vid lunch åkte vi och hämtade Alexios och passade på och skjutsade D-mans syster och väninna till Arlanda för några dagars trevlig vistelse i Barcelona. Härligt!!

Sen har dagen fortsatt med simlekis, matlagning och betalning av räkningar. Det sista, urk, men ack så nödvändigt.

Har även fixat lite i köket och så här blev den nya marmorskivan, kan tänka mig att använda den till upplägg av goda ostar/charkuterier också.


fredag 25 oktober 2013

Marmorfrälst


Snart ska jag hämta ut en nyinköpt pryl till köket. Har ju fastnat för det här med marmor, så den ska få bo på diskbänken.

Kommer från danska Bloomingville och köpt hos Hemlängtan

6-kantig marmorbricka stl 25x25

Vett och etikett

Läser Magdalena Ribbings chatt om "etikett på jobbet" på DN och blir allmänt häpen och förundrad över de frågor folk ställer till henne. Kan inte vuxna människor tänka med sunt förnuft utan måste ha någon som "talar om" för dem vad som är rätt och fel. Blir mörkrädd och tänker på vad de fått för värderingar hemifrån när de inte kan tänka själva.
Både beklämmande och smått underhållande att läsa.

http://www.dn.se/ekonomi/chatta-om-etikett-pa-jobbet




onsdag 23 oktober 2013

Aleppotvål

Aleppotvål är en fin oliv och lagertvål som har tillverkats i mer än 2000 år. Tvålen är helt naturlig och innehåller inga artificiella färger, dofter,  konserveringsmedel och djurfett.

Den är mild, mjuk och återfuktande. Den har även desinficerande och renande egenskaper som är speciellt bra för känslig och irriterad hud.

En mycket bra tvål för våran familj som lätt blir torra och fnasiga höst/vinter.

tisdag 22 oktober 2013

Energibrist


Har ingen som helst energi...till nåt. Allra minst för jobbet, men även hemmet blir lidande. Inte ens när Alexios somnar tidigt har jag kraft att göra nåt, då om nåt borde jag ha massa energi och passa på och få mina projekt gjorda, men blir likgiltig och tappar sugen helt.

Som tur är vet jag att det går över och att det bara är att härda ut för tro mig det är inget kul att vara så här en länge tid.

Min gravida kropp strejkar just nu, fast man ska ju lyssna på kroppen så jag chillar vidare i min lilla värld!  ♥


söndag 20 oktober 2013

Helgpyssel


Helgen har ägnats åt städning och pyssel hemma. Igår gick dock halva dagen innan jag kom igång för jag mådde inte bra, tjock i halsen och bebis som krånglade i magen. Kom i allafall iväg och handlade städgrejer på Rusta och mat till kylskåpet. När vi kom hem somnade jag en timme i soffan och sen kändes allt bättre och efter en fika kunde vi röja undan på balkongen och ta in de pelargoner som jag hoppas kan klara sig till nästa år och plastade även in utemöblerna.

En enorm tvätthög gicks igenom och sen blev det titt på den nya serien "Blacklist" som jag först bojkottade för jag tänkte, "inte en till serie med samma tema" Men den här var spännande från början till slut så den måste jag bara fortsätta att titta på. Skönt när man kan ändra sig. :)

I dag har det fortsatt i städandets tecken även om det känns som hälften är kvar (nåt att göra nästa helg oxå) Det var städdag i föreningen och D-man var nere och krattade löv. Jag "skyllde" på min gravida uppenbarelse..*fniss*
Sen var det ju tänkt att det skulle bli simlekis, men det var tyvärr inställt då en nummer två olycka visst hade skett tidigare under dagen. Så det fick bli plask i badkaret istället.

I morgon ska jag visa min nya sjal från Hildur jag fick hem idag. Såå fin och jag tror det blir en höst/vinter favorit faktiskt.

Ska även till tandläkaren i morgon eftermiddag. Mindre kul, men skönt när eländet är avklarat.

Fin väggklocka hos Rusta som jag funderar på till köket

Vackra Sonja Aldén lyssnade jag på i morse

I väntan på söndagsmiddagen njurer man av ljus


onsdag 16 oktober 2013

Onsdagstrött

I dag har jag varit såå trött. Kanske för att jag var hos Marlene igår och fick en skön rygg, ansikts och hårbottenmassage, för jag kan inte säga att jag har sovit dåligt. Tvärtom!
Måste ha frisläppt en massa hårda knutor här och var så det var verkligen välbehövligt.
Ska boka in några fler tider framöver så jag får bukt på mitt onda.

Kom på att idag är det dessutom ca 3 månader kvar tills jag planerar att sluta jobba. Känns ju galet, men samtidigt längtar jag så jag kan spricka. Förra gången jobbade jag in i det sista och det tänker jag inte göra nu, inte om jag behöver. :)

Har även börjat tittat på bebissaker. Och filurar lite på vad man kan behöva. Det mesta finns ju som vagn och annat, men några nya "egna" saker vill jag att bebisen ska ha också.

Bara det här...kommer bebisen få nappnoja för att Alexios vägrade??..
Kan det bli  så att bebisen älskar att sova i egen säng för att Alexios vägrade??..
och typ gör fortfarande. *fniss*

En napplåda kanske man behöver...eller näää det skippar vi

Sova i egen säng..ja drömma kan man ju :)








tisdag 15 oktober 2013

Smått & gott

Den sista veckan har rusat iväg, det inser jag när förra inlägget var för en vecka sen. :)

Fantastiska höstdagar har vi haft, och vilka otroligt vackra färger det är ute.
Men nu säger de att snö är på väg. Vilken tur att jag köpt nya vinterskor till bilen.

I söndags började simlekis för Alexios och jag vet inte vem som tyckte det var roligast, han eller pappan. En halvtimme gick fort och det var en nöjd kille som både sparkade med ben och armar och hoppade från kanten utan några som helst problem.

Våran kille börjar bli så stor, igår i badet frågar han... 
- mamma varför har du en lillasyster i magen?
- Ja sa jag, hon hann först, ibland blir det en pojke och ibland blir det en flicka. 
- Men jag vill ha en lillebror
- Ja men nu är det nog så att det blir en lillasyster
- Ok svarade han då och verkade nöjd med svaret och sen var det inte mer med det.. hahaha

Älskar hans små konversationer om ditt och datt.

I dag var jag hos barnmorskan, allt såg bra ut, men ska öka mitt järnintag bara, lillskruttan tar vad hon behöver vilket resulterar att mitt eget måste bli ännu bättre.

Om några timmar åker jag till bästa Marlene och får min massagebehandling jag fick i födelsedagspresent. 
Som jag lääängtar!!



Nya naglar hann jag med i söndags, ny färg med glitter



tisdag 8 oktober 2013

Nya gloss & måsten i väskan


Nya fina gloss har jag fått hem. Är väldigt nöjd med just dessa läppglans och har lite "hang up" på dem.

Läppglans och Elizabeth Ardens  "Eight Hour Cream" är något jag bara måste ha i handväskan eller fickan när jag beger mig ut.




VAB, filmtajm och bokläsning


Då har man vabbat två dagar igen. Alexios har varit förkyld, men den här gången gjorde den sitt besök mest i magen tror jag och så behöver vi inte prata mer om det. :)
Idag var det dock en livlig kille med full fokus på en massa bus så i morrn blir det jobb och förskola igen.
Vi har plöjt igenom en massa filmer och myst i soffan vilket resulterade i en timmes snarkande tätt ihop under filtar. Älskar att sova nära min pojke.

Medans filmer rullat har jag börjat med min nya bok "Springflod" av Cilla och Rolf Björlind som bl a utspelar sig på Nordkoster, mitt paradis här i Sverige. Känner igen så många karaktärer vilket är riktigt roligt.

lördag 5 oktober 2013

UnderbaraBarn mässan


För tredje året i rad åkte Cia och jag till Underbara Barn mässan i Älvsjö. Det har blivit en tradition för oss och är ett mysigt tillfälle att få ses, umgås och prata.
Vi var tidiga, vid öppningsdags så det hade inte hunnit bli så där knökfullt utan man fick plats vid de olika utställarna.

Jag fyndade bl a kläder, mössor och halsdukar från Kameleont och Frithiof till bra mässpriser och så klart hämtade man ut goodiebagen "Loppipåsen" som är full med rabatterbjudanden, nappar, flaskor, majskrokar, våtservetter m m.

Såg så många söta bebisar och jag kan inte riktigt fatta att vi ska ha en till sån där liten skrutt. :)

Som vanligt ett riktigt Underbar dag med en härlig vänTack snälla du för idag!

Olika mössor med varmt foder och tillhörande halsduk m kardborreband



Kallsipper i olika motiv

Så klart en dino tröja till en dinofantast

Goodiebagen

Full av smått och gott

torsdag 3 oktober 2013

Ultraljud


Igår var vi på ultraljud och efter lång betänketid hade jag nu bestämt för att ta reda på kön. D-man såg ju var det var förra gången och var nyfiken så för honom var det helt ok att vi tittade.
Min intuition förra gången var en pojke, vilket D-man sen såg att det var, jag hade full sjå att hänga med då och se vad allt var på bilden och den här gången har känslan varit att det är en till pojke, men det har jag mest grunnat på för att jag mår väldigt lika som när jag väntade Alexios.
Samma slags hormonförändringar på kroppen och bök och stök i magen. Samtidigt har jag tänkt att nää det är nog en tjej.
Många runt omkring har sagt bestämt "det blir en tjej" medans andra, "jag tror det blir en pojke, då du är en typiskt pojkmamma" (Hur man nu ser det? hahaha)

Och tadaaaaa, vi har en liten tjej som växer därinne. Som vanligt blev jag tårögd där på britsen och när Lena, barnmorskan säger "det kan inte bli något annat än en tjej det här" så blev vi så glada.
För oss (som för många andra) är det allra viktigaste att barnet är friskt och det spelar ingen som helst roll om det blir en pojke el flicka, men självklart är det roligt att få en av varje.

Våra lilla skrutta bökade omkring och viftade med armar och ben därinne och ville mest gömma sig när Lena skulle ta alla mått, men allt såg så bra ut. Puuh!

Åh vad vi längtar efter dig lilla bebis!!