måndag 26 december 2011

God fortsättning!

Så var julhelgen snart över. En helg full av god mat,dryck och fina julklappar.
På julaftons morgon fick Alexis riva upp paket från oss, brorsan och moster Gilla. Det märktes att han tyckte det var kul med lite nytt på leksaksfronten.
Sen åkte vi över till thia och thios och där kopplar man verkligen av. Fick dessutom tillfälle att sova ut och bara vila vilket var behövligt för en trött själ.
Åh tänk,  i lördags kom självaste jultomten och hälsade på. Coola tomten (som jag var övertygad om kom ända från Grekland) delade ut paket i rasande fart. Alexios blev inte ett dugg rädd, snarare lite stressad och sprang hit och dit till en början, sen verkade han fatta grejen, Att tomten delade ut paket som mestadels var till honom, men även till oss andra. :) Dock blev natten inte den bästa, tror att det blev lite för mycket intryck och en liten man fick mardrömmar och vaknade typ varannan timme och verkligen gallskrek.

För övrigt kan man väl lugnt säga som så att Alexios fullkomligt drunknade i alla fina klappar. Massor av kläder, leksaker och böcker. Favoriten blev nog den här polismotorcykeln, galna bästa thia och thios. Ni skämmer bort den här ungen!!
Jag fick också fina saker. Fina tröjan och halsbandet av yaya, en söt elefant och sjal av thia och thios.
Tack snälla!

Nu är D-man och jag hemma igen. Alexios ska vara hos thia och thios några dagar. Yaya är också med och håller ställningarna. Ska bli skönt att få vara själv en stund, vi ska passa på att göra klart här hemma så mycket det går.
Jag ska ju jobba några dagar också, men inte fulla dagar så man hinner lite annat.

Hoppas ni alla haft en mysig helg. Tänk att snart är det nyårsafton.

Undrar om det går att köra så här...

Bättre så här mamma?

Älskade busis..

Fina elefanten

Söta tröjan och halsbandet

Ho ho ho finns det några snälla barn här?..

Jomen det här går ju bra...

Vassilis tyckte Alexios varit så snäll så snäll så han fick många paket..

Bus på mattan

lördag 24 december 2011

GOD JUL!!

Från oss alla till er alla, en riktigt fin och skön GOD JUL!!

Snart drar vi till thia och thios och äter och dricker gott, umgås och mår bra. Precis som man ska göra på julen!

Kram

We wish you a merry x-mas

torsdag 22 december 2011

Stillhet..

Efter en rätt jobbig natt och då var det faktiskt inte Alexios som sov dåligt. Han sov ända till 1.30 i sin egna säng tills han började knorra och fick flyttas över.
Det är jag som snurrat fram och tillbaka och funderat och funderat och försökt lösa världsproblemen under natten. :) Och inte blev man så mycket klokare när man väl vaknade till 5.45 av en kvittrande liten man i sängen som ville upp och titta på Disney Jr. (En mycket bra kanal by the way)

Igår skickade jag in ytterligare en ansökan, denna gång till ett företag som jag sneglat på länge och rätt som det är, när jag gick in igår så låg tjänsten där, som skulle passa mig som handen i handsken.
Hoppas hoppas de hör av sig så man åtminstone kan få presentera sig själv mer personligt än dessa CV:n man ska försöka göra så attraktiva som man bara kan.
Har så mycket projekt i huvudet som jag vill göra och mycket tankar, berättar mer så fort jag fått ner alla tankar på pränt.

Idag har jag tagit semester, Alexios är på förskolan, jag ska till kiropraktorn vid 11 och nu sitter jag bara och myser i soffan framför nyhetsmorgon med några koppar kaffe. Hur länge sen var inte det?!

onsdag 21 december 2011

Julledigt

Är ledig i fem dagar. Så skönt!
I morgon ska jag till kiropraktorn och få hjälp med min onda rygg. Förhoppningsvis hinner Mala och jag ses och göra några julklappsinköp ihop innan det är dags att hämta Alexios på förskolan.

Lite glögg på det här och julen kan infinna sig!

Ibland blir det inte som man tänkt sig..

I lördags kväll fick jag ett samtal ifrån mammas fd arbetskamrat att mamma svimmat i Mörby C och åkt till DS. Kvällen ägnades åt att ringa akuten, kolla att hon verkligen var där och hur allvarligt det var.
Hon hade väldigt högt blodtryck och hennes ekg var inte heller bra och fick stanna till söndagen.
Trodde först att jag skulle åka på söndagen och kolla läget med henne och fick ställa in söndagsfiket med Louise och hennes familj. Synd.
Det visades sig att mamma fått info om en pacemaker operation och den skulle gå av stapeln på måndagen, så jag åkte inte till sjukhuset på söndagen för jag visste att hon var i god vård, plus att hon kanske skulle bli stressad över att jag kom, hade ju inte sett henne på över ett år. Tyckte att hon kunde få smälta den här information och dessutom behövde jag coola ner oxå.
Åkte iväg i måndags och när jag kom vid 14-tiden hade hon ännu inte kommit upp på operation. Hon blev väldigt förvånad och glad över att jag kom och det kändes skönt.
Kl 15 var det dags och jag stannade kvar tills hon kom ner på sin avdelningen igen och jag såg att allt var bra.
En pacemakeroperation är ju en väldigt "enkel" och snabb grej som tar max en timme, med lokalbedövning och lugnande, men man blir ju oroligt ändå. Särskilt när man vet hur mammas kropp tagit stryk av all alkohol.
Igår fick hon komma hem och mådde bättre, trycket hade sjunkit och hon ska på återbesök om ca 2 veckor.

Hur mycket jag än skällt och gråtit på mamma genom åren, hade jag inte mage att låta henne gå igenom detta alldeles själv utan att hon visste att någon tänkte på henne.
Den jag blir besviken på är min bror som inte ville åka till sjukhuset, jag sa att jag kan inte tvinga honom, men jag vill informera om vad som hänt. Då kan man ju hoppas att det är han som ringer och kollar, men nejdå, det får hans fru, min svägerska göra. Blir så matt!!
Det är han som är arg nu, jag har talat om för honom att det är ingen idé, för det löser ingenting.
Jag om någon vet, det ända det gör, är att äta upp en inifrån, att man till slut blir så arg så man bara vill gömma sig. Och tittar man fram är allting kvar ändå.
Jag kommer aldrig acceptera mammas beteende, men jag har kommit till den slutsatsen att man får ta en dag i taget. Förhoppningsvis var detta ett uppvaknade för henne, att hon inte kan fortsätta som hon gör.
Hur morgondagen ser ut vet vi aldrig, man får bara gör det bästa av situationen.




lördag 17 december 2011

Sova sova säng säng säng...

Nu är den på plats, den nya sängen till plutten och Alexios hoppade njöt upp i den och sov sin förmiddagslur. Oj så lätt det gick. :))
Och vad mysigt det ser ut.


En alldeles ny säng

Det gick lite trögare nu på kvällen, men det var nog för att det ringde i min mobil och jag blev något splittrad.
Det var mammas fd arbetskamrat som ringde och berättade att mamma ramlat i Mörby C och fått hjälp med ambulans till sjukhuset.
Nu har jag pratat med hjärtavdelningen där hon ligger och hon skulle precis undersökas så jag kunde ringa om ca 2 timmar och höra hur det ligger till när de vet mera efter alla prvover.

Nu får det vara slut på alla dessa fall i våra familjer..I februari var det jag, nu i november svärmor, sen min moster och nu mamma.

Dagen har annars ägnats åt att städa och tidigt i morse bakade jag en supergod saffranskladdkaka som tog slut i ett nafs.
Brorsan och familj var ju här och fikade och busade med Alexios. Jag har världens finaste bror och svägersta och världens finaste brorsbarn. Alltid så mysigt att ses.

Här är receptet på kakan som ni bara måste prova!!

2 1/2 dl strösocker

1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g


Sätt ugnen på 200 grader (180 grader i varmluftsugn). Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras helst kall med en klick vispad grädde till.

Sååå gott!!



fredag 16 december 2011

Helg..

Fredagskväll, igen. D-man har kommit hem efter en vecka i Jönköping. Sköönt!
I morse vaknade vi 6.47 och fick ganska så tokbråttom, men jag lyckades iallafall vara på jobbet i tid och då hade både jag och Alexios rätt kläder på oss. *fniss*
Det är såna här mornar som man tackar gud för att allt går smidigt och att man inte behöver stå och skrapa fram en isig kall bil till råga på allt.

Varit en rätt seg dag på jobbet, är ju vanligtvis föräldraledig på fredagar, men bytte med onsdagen då IKEA pryttlarna dök upp.
Förmodligen är det väl segt för att jag inte tycker det är kul längre. Känner lixom ingen glädje över arbetet. Visst har jag en massa goa arbetskamrater vilket är räddningen, men det är ju inte allt. Vill ju att det ska kännas kul och stimulerande och inte att ens chef "förstör" för en. *suck*
Har skickat iväg några ansökningar till olika jobb så får vi se vad som händer.

För en stund sen monterade vi ihop Alexios nya säng. Kommer bli  så kalasbra i hans rum. Och i morrn monterar vi upp våran. Det ska även städas och bakas för på eftermiddagen kommer brorsan med familj på fika.
Och på söndag kommer Louise med familj på fika.
Tror det här blir en superduper mysig helg med massor av fika vilket passar mig ypperligt då jag känner mig ungefär så här....

onsdag 14 december 2011

Konstnären..

Mammas hjärta svämmar över, att lite "kludd" kan vara så vackert. :))

IKEA leverans

Är hemma med Alexios idag och har precis fått våra IKEA pryttlar. Huurra!!
Till helgen har vi nya sängar. Så skönt!

Efter sovstunden ska vi bege oss ut till Vällingby C och fixa några grejer. Hoppas solen är framme tills dess. Borde ta en promenad, men bilen lockar. :)



tisdag 13 december 2011

Luciatåg

på trappan på förskolan i morse. De större barnen sjöng så fint och småknattarna satt längst fram och skakade kastanjetter. Hahaha Alexios var inte ett dugg i takt, men det gjorde absolut ingenting, han var så sööt så.
Sen bjöds det på skinkmacka och gröt och det var kul att se alla föräldrar till barnen, även om vissa inte ens säger hej... *suck*
Närjag kom till jobbet var det Luciatåg med något större barn i vår ljusgård så det blev ett till tåg att titta på. Mysigt!

För övrigt har jag sån j...la trist feeling över jobbet, vill verkligen göra något annat. NUUUU!!
Kan inte bara nån säga, jag har ett jobb till dig, som är roligt, välbetalt och utvecklande. :)
Nä dags att leta på monster.se tror jag.

måndag 12 december 2011

Tipp tapp tipp tapp

Har en liten kille här hemma som har sjungit några ord liknande tipp tapp tipp tapp och idag frågade jag förskolan om de övar på den inför i morgon. Jajamen.

Ska bli så mysigt att få gå på hans allra första lussefirande. Kameran är laddad och näsdukarna nerpackade. :)

Midnatt råder, tyst det är i husen...

söndag 4 december 2011

Schampotips

Har sedan tonåren tampats med en dålig hårbotten och har provat en mängd olika schampon med varierande resultat.
På sommaren och speciellt när jag varit i Grekland är hårbotten superbra och även när jag var gravid.
Men sen ärr jag raskt tillbaka på ruta ett.
Nu har jag testat ett nytt från min frissa Jola. Verkar hittills fungera riktigt riktigt bra och det är en fröjd att slippa kliandet, så vill ni testa så fråga er frisör eller kolla på nätet, ca priser 140 kr.


Neccin schampo

Kvällens badbild, Alexios lämnar spår efter sig lite här och var..

lördag 3 december 2011

Julmys trots spöregn

Var till Blomsterlandet igår och köpte amaryllisar (som är ett måste på julen tycker jag) och hyacinter.
Hittade även dessa söta krukor, med julbockar. Hmm låter suspekt.. :)
Tycker det blev lite julmys över det hela, fast det spöregnar ute.
Nu väntar vi på att rummet fylls av hyacintdoft, dessa är av den svagare sorten. Jag brukar nysa av dem och jag vet inte hur Alexios blir av dem så vi testar lite milt sådär.

Idag har vi hjälpt yaya och städa och fixa lite, som tack fick vi god lunch och sen åkte vi iväg och letade gardinstänger och gardiner till sovrummet.
Kan någon förklara för mig varför man tar in gardinstänger, men knappt några tillbehör, som knoppar med förklaringen att vi är en sån liten butik så vi får inte plats. Konstigt tycker jag, så vi fick åka till en annan Hemtex där vi fann vad vi tror blir bra.

I  natt hoppas jag att vi alla får sova. I natt vaknade Alexios kl 1 för att somna om typ 3.30. Mellan detta var det gallskrik och nej nej nej till precis allt. Man har ju sånt himla bra tålamod den tiden på dygnet. NOT!!

Nu, filmtajm. Igår såg vi 11.11.11. Den var sååå dålig. Det brukar vanligtvis vara jag som somnar av tristess, när det är dåliga filmer, men här lyckades jag ta mig igenom hela den i tron att den skulle bli bättre, men icke!!

Hyacinter i söt kruka, ljusstake från Åhléns inköpt för hundra år sen, men jag gillar den så mycket och pepparkaksljus som doftar underbart. Julmys i vårt hus!
So long friends!